Contaminació acústica i de l’aire del nostre barri (Escola Les Acàcies)

Autores: les mestres de l’Escola Les Acàcies: Montse, Raquel, Olga i Isabel.

Aquest curs l’ alumnat del Cicle Superior de l’Escola Les Acàcies participem en diferents projectes que tenen en comú l’estudi de la contaminació de l’entorn.

Dintre del projecte SSSPLAU fa un parell de mesos els nostres alumnes van començar a treballar l’estudi del soroll dins de l’escola. Mesurant amb sonòmetres, vam recollir dades ,vam fer estadístiques de quins eren els espais més i menys contaminats acústicament del Centre.

Avui hem fet una sortida pel barri del Poblenou , on està ubicada la nostra escola, per poder mesurar i comprovar in situ quina és la situació de contaminació acústica i de l’aire del nostre entorn.

Hem fet un recorregut aturant-nos en 6 punts molt estratègics i variats, des de carrers sense circulació de vehicles, carrers amb molt de tràfic, parcs.

Els nens i nenes amb diferents aparells de mesura han pogut comprovar com canvien les dades d’uns llocs als altres, depenent de la vegetació , vehicles, obres al carrer…

Totes aquestes dades ens serviran per fer gràfiques i publicar-les al Km2 del Poblenou (CitizenSqKm) on col·laborem geolocalitzant aquests punts.

Tota aquesta experiència ens ha donat l’oportunitat de conèixer aparells que normalment no estan al nostre abast i de conscienciar als nens i nenes, què són aquests conceptes tan abstractes per a ells, però al mateix temps tan importants per la nostra vida diària i la nostra salut. Han gaudit de l’experiència i han après moltes coses.

 

Aquests són alguns dels seus comentaris:

Ha estat interessant i divertit!!

M’ha agradat molt mesurar la contaminació acústica i de l’aire, no pensava que varies tan ràpid d’un lloc a l’altre,

Per primera vegada a la meva vida hem utilitzat aquests aparells de mesura…

Ha estat molt interessant aprendre i treballar aquest tema al nostre barri.

Millor estar als parcs!!! Són més saludables!!

Canvia moltíssim la contaminació d’un lloc a l’altre, no m’ho imaginava!!

Ens ha agradat molt aquesta sortida i investigar sobre aquest tema.

Quan ho pugem a internet quedarà feta una cosa per nosaltres que podrà mirar tothom.

Molt xulo!!

+ Informació: “Protocol Dades Ambientals amb l’Escola Les Acàcies”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>