Dades en Xarxa

Amb el projecte Dades en Xarxa els ciutadans podem recuperar la capacitat de crear i de gestionar les nostres dades, les dades que ens afecten més directament, seguint la filosofia de les  xarxes obertes comunitàries sense fils, i per això proposa tres tipus de tallers:

Taller a l’Institut Poblenou amb els companys de Guifi.net

Tallers Xarxes Comunitàries. Per entendre com funcionen les xarxes obertes, com estendre-les i fer-les créixer. Amb la col·laboració d’escoles i instituts del barri, i de les persones que formen part de guifi.net, contribuirem a la planificació, disseny i implementació de la xarxa en el barri.
Volem entendre com funcionen les xarxes de comunicacions, la seva infrastructura i el sistema “Mesh” (malla). Veurem què és guifi.net i configurarem una antena programada prèviament en qMp. Un cop s’hagi verificat el funcionament de l’antena,  configurarem una raspberry pi/router comercial com a  AccessPoint (Punt d’accés) i la connectarem a l’antena que ja hem instal·lat per oferir connectivitat a guifi via WiFi, d’aquesta manera estarem unint les dues xarxes de comunicacions.

Taller a l’Institut Poblenou

Tallers Xarxes de Sensors. Per aprendre a crear xarxes de sensors i connectar-les a guifi.net de manera que puguem construir petites estacions meteorològiques, i crear índexs de contaminació de l’aire, de contaminació acústica, d’humitat de l’aire, etc. i poder identificar i comparar entre microclimes.
Mitjançant una placa de desenvolupament d’electrònica, Arduino Yun, es gestionaran les dades recollides per una sèrie de sensors (temperatura, pressió, humitat, fotocèl·lula). Aquestes dades es podran emmagatzemar en local o en una base de dades situada en un servidor dins del mateix centre o en una spreadsheet de google.

Tallers Dades Obertes. Per treballar amb alguns conjunts de dades obertes d’administracions públiques, que puguin ser rellevants per comparar amb les recollides pels mateixos participants en el projecte: població, turisme, equipaments,…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>