La Festa Major (Escola Les Acàcies)

Autora: Maribel Espinosa, mestra de l’Escola Les Acàcies

El setembre és un mes molt especial pels nens i nenes de la nostra escola. A part que s’acaben les vacances d’estiu, tornen a l’escola, es retroben amb els amics i les amigues….al nostre barri se celebra la Festa Major.

Els nens i les nenes d’Educació Infantil treballen aquesta festa, ja que és molt propera a ells i a elles i la viuen d’una manera molt especial. Aquest curs l’escola participa en el projecte de geolocalització CitizenSqKm i no vam dubtar en plasmar les experiències dels més i les més petites de l’escola.  Els nens i les nenes de P3 estan de ple en el procés d’adaptació però encara i així van aprendre moltes coses, com per exemple, que al Poblenou tenim dos gegants, la Maria i en Bernat.

Els nens i les nenes de P4 es van centrar a treballar els Capgrossos de l’escola, en Lope i la Sàvia. Els pares i les mares de l’escola ens el van regalar pel nostre 50 aniversari. En Lope és en record a l’antic nom de l’escola Lope de Vega i la Sàvia és una acàcia, l’arbre que dóna nom a l’escola.

També van aprendre que a part dels Gegants que ja coneixien de P3, hi ha més figures que els acompanyen, com el Lloro del 36.Van investigar i van descobrir que la Maria i en Bernat estrenaven vestits nous, els hi va fer molta il·lusió.

Els nens i les nenes de P5 van treballar els gegants de Poblenou i la Colla dels Dracs.

Van tenir la sort de poder visitar l’espai on guarden les figures a la biblioteca Manuel Arranz.Ens van ensenyar com es col·loquen els i les portadores dels gegants i d’altres figures.

Tot plegat ha estat una experiència molt interessant. Els nens i les nenes poden viure la Festa Major de manera molt propera, ja que és la del seu barri i es fan moltes activitats adreçades a ells i a elles.

Des de l’escola intentem fomentar interès per la cultura del nostre país i les nostres tradicions. Com a mestra ha estat molt enriquidor fer servir la plataforma i geolocalitzar els punts. No havia fet servir aquest tipus de plataforma i considero que és molt fàcil utilitzar-la, ha estat molt positiu! Trobo que és una eina molt interessant per fer servir amb alumnes més grans. És fàcil d’utilitzar i dóna molt joc.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>