La Taula Eix Pere IV: noves maneres de construïr la ciutat

Autors: Elia Hernando i Jordi Callejón

Screen Shot 2015-09-21 at 18.06.54El carrer de Pere IV, un eix històricament estructural del patrimoni industrial de la ciutat de Barcelona, és avui una oportunitat per a la recerca de noves maneres de construir la ciutat.
A partir de la configuració de la Taula Eix Pere IV, formada per veïns del barri, es treballa la dinamització de l’eix, prenent com a punt de partida, activitats comunitàries.
La Taula es va constituir per fomentar el procés de transformació del carrer Pere IV. L’Ajuntament de Barcelona té el compromís d’abordar la reconfiguració de la secció de Pere IV, doncs és més pròpia d’una perifèria urbana que d’un carrer que travessa el Poblenou. Però la reurbanització del carrer en una via cívica no és suficient per la transformació que necessita l’eix en aquests moments.
Des de la Taula s’està treballant l’acció comunitària i s’ha instat al mapeig dels buits urbans, apostant per a una transformació urbana a partir dels recursos ja existents com són els espais buits, les activitats econòmiques, el dens teixit associatiu i d’entitats del barri, el magma artístic, i, per suposat, el capital humà.

És en aquest context que la Taula Eix Pere IV proposa utilitzar la plataforma del Km2 del Poblenou per fer un cens del que hi ha a la Via Pere IV. Una agenda d’activitats; un cens de parcs, d’arbres i plantes; o un cens d’equipaments. La Taula Eix Pere IV vol contribuïr així a l’objectiu d’imprimir noves activitats cíviques, culturals i econòmiques a tot el carrer Pere IV i el seu entorn, i crear una major cohesió social en el territori, evitant la fragmentació urbana ara existent. http://www.citizensqkm.net/ca_ES/escenari/53/preview-iframe
La Taula Eix Pere IV proposa, a més a més, mapejar –amb la guia i l’acompanyament d’Urban Compass- proposa, identificar i localitzar els “Buits Urbans“, espais que han quedat buits i que no s’estan utilitzant: solars, locals, habitatges, buits, en lloguer o en venda, i espais que eren buits però han deixat de ser-ho perquè la ciutadania els està utilitzant, com els Horts Urbans.

Si voleu fer aportacions poseu-vos en contacte amb la Taula Eix Pere IV taulaeixpereiv@gmail.com

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>