L’actualitat periodística. Què #estàpassant?

Un projecte periodístic, en el qual, treballant  amb mitjans locals i organitzacions de ciutadans, com la Revista del Poblenou, la Taula de l’Eix Pere IVPoblenou Actualitat i d’altres, la ciutadania geolocalitzarà temes d’interès, possibilitats de millora i causes col.lectives, per fer-ne ressò i fer créixer la capacitat d’incidir en el barri.

TuitRedaccioTreballantCada mitjà crearà el seu escenari propi, per exemple l’Escenari de la Revista del Poblenou, classificarà  la informació segons les etiquetes: Agenda, Millores, Societat, Mobilitat, Política, Equipaments, Habitatge, Convivència, Urbanisme,…

Veurem quins són els temes de major interès en cada moment, quines són les fonts rellevants, en quins contextos es donen,…? Com fer-nos-en ressò i així, potser ajudarem a fer créixer la capacitat d’incidir en el barri per part dels ciutadans. Començarem fent recerca, a través dels mitjans tradicionals: què diuen els implicats en els fets, i altres ciutadans? Què escriuen altres mitjans? Quines informacions corren per les xarxes socials? Les podem contrastar? En podem contactar les fonts?

Seguirem amb les entrevistes, preguntant, escrivint, fent fotografies i enregistrant vídeo i so dels fets, si és possible.

D’altra banda, tots els mitjans i les institucions o organitzacions que hi tinguin interès, podran publicar informació a l’Escenari #estàpassant. Podrem publicar també noves ofertes de feina, agendes d’activitats, esdeveniments de la comunitat, informacions immobiliàries, possibilitats de millora, causes col.lectives, informacions sobre el trànsit.

Tota aquesta informació, si és validada, apareixerà en l’Escenari Principal, on es podrà comparar amb la que quedi recollida per projectes paral.lels, dades meteorològiques recollides en Dades Connectades;  informacions recollides pel Projecte de Biodiversitat; en l’escenari d’Espais Buits, etc.

La conversa sobre l’actualitat del barri es produirà, no només sobre el mapa, sinó també al bloc que estàs llegint i a les xarxes socials. Pots seguir-nos a Twitter i Facebook.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>